fredag den 19. april 2013

Sjællandske astronomidag den 4. maj

 

 

 

Hej kAF astrofoto gruppe!

 

Som i muligvis har set på AS hjemmeside, afholdes der igen i år ”Sjællands Astronomidag” for lokalforeningerne og Astronomisk Selskabs medlemmer.

Årets arrangør er Astronomisk Selskab, og arrangementet afholdes på Københavns Universitets Observatorium på Østervold i København, lørdag den 4. maj kl. 13:00- ca. kl. 24:00.

Som i kan se i nedenstående program arrangere vi i denne forbindelse bl.a.  en workshop, med fokus på astrofotografering, og det kunne være fint hvis nogle af jer, erfarne astrofotografer fra gruppen, havde lyst til at deltage med synspunkter og erfaringer.

I har naturligvis også mulighed for blot at deltage i dagens øvrige arrangement.

Pls. Vend tilbage til mig på obn@globeteam.com hvis i  har mulighed for at deltager.

VH

Ole Berg

 

Program for den 4. maj.

Astronomidagen starter kl. 13:00.

Vi satser på at vejrguderne er med os, og håber at deltagerne vil medtage teleskoper, der kan stilles op på områder omkring observatoriet.

Der vil også være mulighed for at observerer i AS solkikkert, og i en række andre teleskoper med solfilter.  

Udover hyggeligt fagligt samvær, og erfaringsudveksling imellem amatørastronomer,  er der  (kl. ca. 14:00-16:00) mulighed for at deltage i en af de tre ”Minniworkshops” der er arrangeret, med fokuserer på flg. emner:

  • Workshop #1, vedr. Astronomisk udstyr, hvor Niels Haagh fra Track The Stars, m.fl. vil lægge op til en diskussion om brugerbehov og nye muligheder inden for astronomisk udstyr og systemer.
  • Workshop #2, vedr. Astro-fotografering, hvor Henrik Rosenørn fra LYRA, vil starte ud med at fortælle om ”at komme i gang med astro-fotografering, med en begrænset investering”.
  • Workshop #3, vedr. bygning og indretning af hjemmeobservatorier, hvor nogle medlemmer vil fortæller om deres erfaringer med bygning af eget observatorium.

Middagen holdes ”I det grønne” hvor medbragte madkurve kan nydes i de skønne omgivelser, ned til Botanisk have, eller man kan benytte sig af en af de hyggelige restauranter i området.

Det vil være muligt at købe øl og vand på stedet.

Efter middagspausen, kl. ca. 20,  vil  Senior Advser, Michael Ingemann Andersen, fra Niels Bohr Instituttets Dark Cosmology Center, holde et foredrag om projektet BLAST (Binocular Large Area Survey Telescope),

Ambitionen  med BLAST er at opsamle store mængder astronomiske data, via ca. 1200 små, koordinerede teleskoper, fordelt på hele jorden.

Det er planen at BLAST data, skal kunne danne grundlag for en vifte af forskellige astronomiske forskningsprojekter.

Herefter vil der, efter en kort introduktion af ”det historiske observatorium” , være mulighed for at observere i den gamle linsekikkert.

Deltagelsen på dagen er gratis, men af praktiske årsager vil jeg bede deltagerne om at tilmelde sig dagen, og at oplyse hvilken af de tre workshops man ønsker at deltage i.

Tilmelding kan ske pr. mail til Ole Berg Nielsen obn@globeteam.com eller pr. telefon 20126209.

 

Vi ser frem til en spændende dag, og en klar nat.

 

Med venlig hilsen

Ole Berg Nielsen

Astronomisk Selskab.      

 

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar