mandag den 19. november 2012

Husk KAF astrofoto møde på torsdag den 22/11

KAF astrofoto møde torsdag 22/11 kl. 19.30 Kroppedals Allé 3, 2630 Taastrup

Kære alle

Så er der allerede astrofotogruppe møde igen! På baggrund af sidste uges møde lægger vi nu op til en tretrins raket for de næste 3 møder. På torsdag viser vi hvordan astrofotos optages med forskellige programmer. På det følgende møde kommer vi ind på hvordan billedernes behandles og samles i de samme programmer. På det sidste af de tre møder kommer vi ind på mere avanceret ”efter” billedbehandling f.eks. i Photoshop.

På torsdag viser vi hvordan billeder tages i hele 3 programmer; Maxim, Nebulosity og Images Plus. Vi gennemgår de 3 software program parallelt på storskærm. Hvordan sættes programmet op, hvordan arbejder man med det, hvordan tager man lights, darks, flats og bias, og kan softwaren også håndtere en guider.

Ideen er at se og opleve forskellen og ideen med de 3 forskellige bud på programmer. Maxim som den avancerede løsning til CCD, hvad enten du har et mono- eller farvekamera. Nebulosity som den lidt nemmere, men stadig fuldgode løsning. Og ImagesPlus som en god og nem løsning bl.a. til DSLR.

Deltagerne får et sæt råbilleder samt darks, flats og bias kalibreringsbilleder med hjem af et objekt som vi leger, er taget i løbet af astrofotoaftenen.

På næste møde kommer vi nærmere ind på stackning og simpel billedbehandling, og gennemgår hvordan de enkelte programmer stacker, kalibrerer og kombinerer de forskellige optagelser. Den helt grundlæggende billedbehandling i de tre programmer vil også blive vist på det næste møde, mens mere avanceret billedbehandling i Photoshop gemmes til et senere møde.

Michael Stauning vil hjælpe os med gennemgangen af Maxim og Nebulosity. Michael Rask vil vise ImagesPlus.

Astrofoto møderne er som sædvanlig også åbne som introduktion for ikke-medlemmer af KAF.

Dagsorden:

1. Ingen bordrunde, men en hurtigt omgang siden sidst - tag gerne billeder med og vis hvad i har taget, herunder fra solformørkelsen

2. Astrofoto optagelse i Maxim, Nebulosity og ImagesPlus

Vi regner med at slutte kl. 22.30.
Vel mødt på Kroppedal på torsdag!

De bedste hilsner Niels Haagh, Michael Stauning og Michael Rask

Ingen kommentarer:

Send en kommentar