tirsdag den 25. oktober 2016

Kære alle

Så er det igen tid til KAF astrofoto workshop, som afholdes torsdag den 27. oktober 2016 på Kroppedal kl 19.30. Programmet er som følger:

  1. Velkomst samt kort præsentation af nye egne billeder og nyt grej
  2. SX deep sky
    Nye kameraer med meget lav udlæsningsstøj giver helt nye muligheder for at fotografere deep sky objekter med meget korte eksponeringer. Fordele ved dette er at kravene til guidning bliver langt mindre og det i nogle tilfælde er muligt at "fryse" seeingen med lucky image teknikken som kendes fra planetfoto. Ulemperne er meget store datamængder med øgede krav til computerog lagring.
    Vi vil denne gang kaste et første blik på området og senere gå dybere ned i det.
  3. Anden workshop af 4 om hvordan man tager starscapes/nightscapes med stativ og "almindeligt" fotogrej. Starscapes/nightscapes kan tages med almindeligt fotogrej på få sekunder, med kun eet enkelt skud og få minutters billedbehandling. Derfor kan det for mange være en lettere, sjovere og mindre krævende vej til flotte astrofotos. Der er en nærmere beskrivelse af sæsonens 4 workshop om starscapes/nightscapes nedenfor.
  4. Fotokonkurrencen fra Avnø - Har du nogle billeder optaget på årets Avnø Astrotræf så send dem til Niels på nth@trackthestars.com. Se også forrige indlæg på bloggen.
Som altid er workshoppen åben for ikke-medlemmer som en introduktion til KAF. Så kom og deltag, hvis du er nysgerring på astrofoto.

Mange hilsener

Michael & Niels

Lidt mere om starscapes/nightscapes workshoppene
Starscapes dækker over billeder af et helt "landskab" af stjerner. Lige fra wide stjernefelter til billeder hvor der udover stjernehimlen også er landskabsdele eller andre elementer med. Nightscapes er i princippet samme teknik, men betegner mere bredt blot billeder eller "landskaber" taget om natten, hvor lys spiller en særlig rolle eksempelvis af byer, motorveje osv.  På de 4 efterårs workshops bruger vi omkring 1 time af hver på dette tema. Temaet om starscapes/nightscapes kommer ikke ind på timelapse (det er et emne for sig selv, som vi kan tage op senere, hvis der er interesse). Resten af tiden på workshoppene bruges på andre emner, herunder aktuelle begivenheder, planetfoto, lucky imaging deep sky, teknik og grej mv. Tanken er også at deltagernes egne optagelser af starscapes skal være udgangspunkt på workshoppene. 

Hele emnet præsenteres samlet i komprimeret form i een workshop på Avnø 2016, hvor deltagerne også under træffet kan arbejde med at optage og billedbehandle flotte starscapes.

Workshop 1 den 22/9: Grundlæggende teknik med hovedvægten på grej: stativ, hoved, kamera, optik mv. Introduktion til øvrige emner og øvelser/egne billeder.


Workshop 2 ultimo oktober: Grundlæggende indstillinger: eksponeringstid, fokusering, iso, selvudløser mv. 

Workshop 3 ultimo nov: Grundlæggende komposition: stjerner, mælkevej, forgrund. Komposition afgørende for starscapes, kreativitet og fantasi er vigtig!

Workshop 4 ultimo januar: Grundlæggende billedbehandling og mosaikker af starscapes med kendte standardprogrammer og mulige gratisprogrammer. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar