tirsdag den 22. november 2016

Astrofotogruppemøde Torsdag den 24.11.16 kl 19.30 på Kroppedal

Kære alle

Så er det igen tid til KAF astrofoto workshop, som afholdes torsdag den 24. november 2016 på Kroppedal kl 19.30. Programmet er som følger:

  1. Velkomst samt kort præsentation af nye egne billeder og nyt grej
  2. Tredje workshop af 4 om hvordan man tager starscapes/nightscapes med stativ og "almindeligt" fotogrej. Starscapes/nightscapes kan tages med almindeligt fotogrej på få sekunder, med kun eet enkelt skud og få minutters billedbehandling. Derfor kan det for mange være en lettere, sjovere og mindre krævende vej til flotte astrofotos. Denne gang vil vi tale om kompostion. Michael har været på en spændende rejse og vil vise billeder derfra.
  3. Kollimering af SCT
    Vi vil forsøge at lave en opstilling så vi kan laserkollimere et SCT teleskop. Den store 14 tommer fra observatoriet skal kollimeres.
Som altid er workshoppen åben for ikke-medlemmer som en introduktion til KAF. Så kom og deltag, hvis du er nysgerring på astrofoto.

Mange hilsener

Michael & NielsWorkshop 1 den 22/9: Grundlæggende teknik med hovedvægten på grej: stativ, hoved, kamera, optik mv. Introduktion til øvrige emner og øvelser/egne billeder.

Workshop 2 ultimo oktober: Grundlæggende indstillinger: eksponeringstid, fokusering, iso, selvudløser mv. 

Workshop 3 ultimo nov: Grundlæggende komposition: stjerner, mælkevej, forgrund. Komposition afgørende for starscapes, kreativitet og fantasi er vigtig!

Workshop 4 ultimo januar: Grundlæggende billedbehandling og mosaikker af starscapes med kendte standardprogrammer og mulige gratisprogrammer. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar