lørdag den 29. januar 2011

IC1805 fra i torsdags

Fra i torsdags, ja, taget mens jeg var til astro-workshop (Fremragende møde - stor tak til Henrik Bondo).
 
Historien bag er jo - som altid - at når det endelig bliver klart, så skal jeg et eller andet (aftenen før skulle jeg til møde på det lokale gymnasium - også klart). Jeg lurede lidt på vejret - DMI sagde at det skulle skye til ved 6 tiden, men alle skyfilm viste noget andet. Så en rask beslutning og jeg åbnede observatoriet. Det skulle gå lidt hurtigt - ville helst ikke komme for meget for sent - så jeg glemte at tænde for kamerakølingen. Men det gik helt OK uden.
 
Det blev et langt møde, så det blev til 12*10 minutter Ha og 12*5 af hver Rød, grøn og blå. Ialt 300 minutter.
 
Jeg har forsøgt at give den "hele armen" i photoshop, men der er vist lang vej endnu, hvis man sammenligner med Henriks billeder (han har faktisk et af samme objekt)
 
Per

5 kommentarer:

Anonym sagde ...

Selv tak for en god aften;
Dejligt at være på besøg i astrogruppen.

Meget flot og "hjerteligt" billede !
Den rumlige struktur er meget tydelig - rigtig vellykket.
Også mht dit brug af PhotoShop, synes jeg.

Og en opløftende historie bag billedet :-)
Det gælder om at udnytte alle muligheder her i livet.

Henrik

Anonym sagde ...

og jeg har fundet en forklaring - og dermed en løsning - på de problemer jeg har mht "dobbelt" stjerner. Som også er på dette billede - bare prøv at zoome lidt ind !
Jeg havde taget en gammel PC med Maxim version 5.07 med over til fjernsynet og ville lige prøve at løse problemet med de dobbelte stjerner. Der var bare det, at den ikke gav de dobbelte stjerner. Alle farveplaner havde runde stjerner der blev lagt lige over hinanden! Tilbage til min store stationære, der er vedligeholdt op til version 5.12, sætte alle indstillinger præcis mage til min gamle 5.07 - stadig dobbeltstjerner. Jeg fjernede endda darks og bias frames - stadig samme problem.
Så det er status lige nu: Den gamle version laver de gode billeder.

Der må være en løsning på det problem også - jeg gider bare ikke rode mere i aften (ups - nat)
Jeg kunne også starte helt forfra med at tilknytte de rigtige calibration frames, processere hele mollevitte en gang mere på den gamle (=langsomme) pc, og så arbejde mig igennem Photoshop igen.
Det bliver en anden aften.

Per
Per

Anonym sagde ...

Ha - selv underskriften blev dobbelt :-))

Henrik Bondo sagde ...

Det var godt at høre at du kan løse dit problem. Måske finder du ud af det med den nye Maxim også.

Henrik

PS: Jeg lægger iøvrigt (nok først imorgen) min lille PixInsight kogebog på bloggen. Hvis du sidder fast i Maxim ku' du jo prøve enten ImagesPlus eller PixInsight til stacking på din hurtige PC.

Anonym sagde ...

Hej Per

Smukt billede og skønt at du har fået hul på løsningen af problemet. Jeg tror dog ikke kun det er et stackingproblem, det så ud som det er en kombination af flere ting, men det vil jo vise sig.

Super godt møde og stor tak til Henrik for hans visning af astronomi ifølge Bondo, ligedele skønhed, poesi og videnskabelig tilgang og arbejdsomhed.

Per vil du ikke holde os orientered om du stadug har problemer, evt ringe på 24470011.

mange hilsner
Michael

Send en kommentar