onsdag den 22. december 2010

NGC 7000 on a cold and moonlit night


Årets længste nat, og så er det klart! Og fuldmåne. Og p.... koldt -15grader. Hvad skal man bruge de forhold til? Under vores himmelstrøg er nattehimmelen grå - i hvert fald i Gadevang. Men med så få skyfrie nætter, vil jeg alligevel prøve hvad jeg kan få ud af det. Så på med H-alpha filtret og lad os se hvad der kommer ud af det. H-alpha filtret burde fjerne det værste fra baggrunds støjen. Her er NGC 7000 med et Bader H-alpha 7 filter. 9  eksponeringer a 20 minutter. Jeg har altid været nysgerrig efter at prøve nogle lange eksponeringer. Billedet har været en hurtig gang gennem Photoshop, men kun for at lægge lidt kontrast på. Der er uden dark frames, da jeg ikke har nogen 20 minutters liggende. Dem må jeg tage i morgen. Men egentlig savner jeg dem ikke. Døm selv.
Per

2 kommentarer:

Morten Brix sagde ...

Hej Per
Det er en flot NGC7000 du har taget. Det er utroliget hvad et Ha filter kan gøre ved en fuldmåne. Det er nogle lange expo du har men har klaret det rigtigt flot.

MVH
Morten Brix

Per Oleander sagde ...

Tak Morten.
Jeg vil prøve at sammenligne dette billede med en anden serie af 10 minutters frames, udvalgt såden at den samlede belysnings tid er den samme. Det burde vel give samme resultat. Men lige nu er det jul og famillien skal have noget at spise :-)
Jeg har forøvrigt taget de darkframes der passer til og processeret billedet igen: Det gav ingen ændring! Jeg må jo konkludere, at når jeg kører med "dither" og har 9 - 10 subframes, så udballanceres effekten af døde pixels og andre støjkilder.

Per

Send en kommentar