onsdag den 15. december 2010

Og så den anden halvdel af slørtågen...


Så fik jeg "samlet" NGC 6992 også. Den er taget over to aftener d. 7/11 og så nogle frames fra i aften. Her er i alt samlet 12 fra HA frames a 10 minutter og 13 frames af hver farve, 5 minutter hver. Dette billede er ikke efterbehandlet særligt meget. Kun fjernet lidt blåstik omkring stjernerne og fjernet baggrunds farve med Curves.

Per



2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Hej Per,
Flotte billeder af slørtågen. Jeg synes det sidste billede du sendte er bedst. Stjenerne ser pæne og naturlige ud. I det første billede har behandlingen gjort dem lidt "mystiske". Så det med lidt blid behandling ser ud til at virke bedst :-)
Mvh Niels

Per Oleander sagde ...

Jeg er helt enig, Niels. Det er en ballance gang: Man vil jo gerne have alle detaljer med (vride så meget som muligt ud af de fotoner man har samlet) og samtidig skal det se naturligt ud. Der er meget at lære :-)

En anden ting man måske skal gøre sig lidt fri af, er at kikke på det andre har lavet. Det er jo oplagt at finde et godt billede på nettet og så prøve at få sit eget til at ligne mest muligt. Og det er forresten heller ikke alle "Picture of the day" der har fået en blid behandling. Mange er kornede og har stjerner med absurte farver. Måske skulle man bare lave det "pæneste" billede man kan få ud af de frames man har, og så leve med at objektet mar flere detaljer, end du har med i dit billede.

Per

Send en kommentar