lørdag den 4. december 2010

Fw: M31 fra i tirsdags

Kender I det?

November . Mørkt, fugtigt, overskyet. Laangt mellem de skyfri nætter. Endelig en aften der ser ud til at kunne blive til noget. Og så kommer der gæster... Nå Jeg fik noget ud af det alligevel. Jeg fik samlet lidt mere lys til mit nyeste Andromeda billede. Ialt 10 billeder luminans a 10 minutter og 10 stk 5 minutters af hhv rød, grøn og blå er der samlet i dette billede. Så et par timer i Photoshop (der er mange håndtag at trække i) er ikke tilfreds med kernen, men selve skiven er OK.
Nåe ja - det er taget med min Takahashi Fs60 og Qcam 9.

Næste skridt må være at tage en stribe mere, bare med kortere eksponeringstid, så jeg får flere detaljer med omkring kernen. Selvom jeg arbejder videre med Photoshop med dette billede, kan jeg ikke få noget frem der ikke er der. Det bedste jeg kan  nå, er at dæmpe highlights så de bedre matcher resten af billedet. Jeg gider bare ikke mere i aften :-)


Per

4 kommentarer:

Anonym sagde ...

Hej Per
Jeg kender alt for godt situationen :-/
Har du stacked i Photoshop ? Hvordan har du gjort ? Er kernen også brændt ud i de enkelte RAW-billeder ? Med de exponeringstider ville jeg have troet, det var muligt at få detaljer frem også dér.
Henrik

Per Oleander sagde ...

Hej Henrik

Nej, jeg har stacked in Maxim og kernen er faktisk ikke brændt ud i de enkelte subframes. Der er mere at hente. Inde midt i kernen er pixelværdien på max, men ud mod kanten af det udbrænde område er pixelværdien nede omkring 32000. Så der kan sagtens hentes mere ud. Men så skal det jo også passes ind i resten af billedet. Det er noget af et puslespil.

Per

Anonym sagde ...

Hej Per
Det beroliger mig, at der er flere detaljer at hente. Jeg er spændt på at høre, hvordan du får dem frem. Selv bruger jeg kun Maxim til guiding. Så der kan jeg ikke rigtig bistå.
Henrik

Per Oleander sagde ...

Har købt et sæt astro plug-ins til Photoshop (Astronomy tools frs ProDigital Software). Det ser lovende ud. Jeg skal selvfølgelig lige lære dem at kende, men jeg har allerede set langt flere detaljer i kerneområdet, samtidig med at jeg har - nåe ja - det meste af skiven med. Skiven er jo det jeg har koncentreret mig om i det her billede.
Per

Send en kommentar